В тази серия ви срещаме с екипа зад phyre. Насочваме светлината на прожектора към една роля, която без преувеличение би била нещо като гръбнака на нашия гъвкав phyre организъм. Запознайте се с Весeлин Георгиев (Вес) - генератор на идеи, човек на маркетинга, цифрите и добрите резултати. Когато не е безкрайно зает, ни разсмива с чувството си за хумор, а през останалото време е свръхсериозен и целеустремен Project Manager.


Здравей, Вес! Опитай се да опишеш себе си в три думи?

1. Практичен 2. Любопитен 3. Изискващ (към себе си и другите)


Проджект мениджър звучи гордо, но нека все пак да разкажем малко повече за важната ти роля във phyre. С какво се занимава един PM?

Ролята е много комплекснa. От една страна PM-ът навигира проектите в компанията към крайния успех, като се включва активно във всички фази на проекта - от инициирането му, през планирането, мониторинга и контрола на работата до формалното му финализиране. От друга страна, голяма част от работата е свързана с комуникация - както вътрешна координация с екипа, така и с външните партньори, с които работим. Ако кажа, че телефонът ми не звъни постоянно и чатовете ми не светят агресивно нонстоп, ще излъжа. Немалка част от ролята е свързана с подобряване на работните практики и процеси в компанията - подготвяне на процедури и правила, чиято цел е да сме по-бързи, по-умни и най-вече по-ефективни.


Кое е най-голямото предизвикателство в твоята работа?

Най-голямата трудност е, че имаме само 24 часа в денонощието. Динамиката е изключително сериозна и трябва да имаш желязна психика и много добра собствена организация, за да се справяш с нещата. А ти нямаш избор да не се справяш, защото слабият Project Manager е сигурна гаранция за провал на даден проект, дори и екипът да е страхотен.


В по-голямата част от професионалния си път си се занимавал с маркетинг. Как се получи този завой към проджект мениджмънта?

Вярвам, че в живота всичко идва в точното време. Вярвам и че постоянно трябва да надграждаме нещата, с които се занимаваме. Всъщност започнах професионалния си път с работа в електронните медии - като журналист в първата онлайн медийна група. По естествен път надградих наученото там с маркетинга, а същото стана и с Project management-a. Винаги искам повече работа, по-сложна работа и повече отговорности и съзнателно или не се стремя към това. 


Шегуваме се в екипа, че най-често репликата към теб е “Вес, може ли за една минутка?”. Но извън шегата и плаващото работно време - как успяваш да презаредиш батериите, как успяваш да си починеш от малката лудница на деня?

Това е една въдичка, на която винаги се хващам. Опитът показва, че минутката никога не е една. :) Най-добре си почивам, като пътувам и опознавам нови, далечни дестинации и култури и се потапям в живота на местните хора. Понякога си мислим, че целият ни свят е заключен между стените на офиса. Не е така, има много отвъд и трябва да го откриваме постоянно, когато имаме тази възможност.


А с какво уплътняваш времето си извън phyre, какво те вълнува извън работата?

Карам колело, обичам дългите разходки, обичам приятелите си и да прекарвам време с тях. 


В какво вярваш напълно и безрезервно, нещо като мото, което ти помага в трудни моменти? 

Вярвам, че нищо не е случайно и идва в точния момент. 


Какво би посъветвал сега от дистанция на времето 20-годишния млад и зелен Вес?

Старая се да не мисля в посока какво бих направил в миналото. Доволен съм от живота си до момента.


Тази година е доста особена в глобален мащаб. Какво научи от нея, какво позитивно взе за себе си?

Пандемията ми се отрази супер. Имах цялото време на света да помисля над някои неща, да се науча да готвя още по-добре, да преценя кои са истинските ми приятели и истински важните неща в живота ми. 


Защо избра да се развиваш в България, какво ти дава средата тук?

Имаме страхотна страна, а в ДНК-то на българина е закодирано умението да прави бизнес. В България има много талант и вярвам супер много в младите хора. Поколенията стават все по-добри, което гарантира хубаво бъдеще тук.

Не пропускайте и другите интервюта от рубриката "Зад кулисите на phyre":

Константин Джелебов, CEO

Ния Спасова, Head of Design

Снимка: Красимир Казаков