Живеем в дигитален свят. Дори и в България! Редовно пазаруваме онлайн, поръчваме си пица за вкъщи през мобилно приложение, докато още сме в таксито. Купуваме самолетни билети, возейки се в метрото, после се чекираме и сваляме бордниг пасовете си през мобилни приложения.

До преди 5-10 години ни се струваше нереално да платим сметката си, без дори да докоснем дебитната карта до терминала. Днес плащаме безконтактно с телефоните си.

Да, плащаме с телефоните си! Не ни казвайте, че Вие не го правите? Хей, тук е блога на phyre. В случай, че не знаете, phyre е приложение, което превръща телефона Ви в портфейл и плащанията са само едно от нещата, които може да правите с него. Научете повече тук.

Сега по същество. Говорейки за плащания: с phyre вече може да плащате като използвате пръстовия си отпечатък.

Кой плаща така?

Всеки, който цени времето си, има работа за вършене и мрази да стои по опашки в магазина.

Плащанията във phyre стават още по-бързи по този начин и не е никак случайно, че това беше една от най-желаните функционалности още при самото стартиране на приложението. Е, вече я имате!

Ако все още не сте я активирали, не трябва да правите нищо специално. Плащането с пръстов отпечатък ще стане активно при следващото успешно плащане с ПИН.

Също така - няма нужда да въвеждате пръстовия си отпечатък, ако вече го ползвате, за да заключвате телефона си.

Ако поради някаква причина въобще не заключвате екрана на телефона си, молим Ви да хвърлите едно око на тази статия. Вероятно ще Ви е полезно да научите, защо е по-рисковано човек да остави отключен телефона си, отколкото входната врата на дома си.

Сигурно ли е човек да плаща с пръстов отпечатък?

Естествено. Пръстовият Ви отпечатък е уникален и никой не може да го “научи” и използва за плащания. Също така няма нужда да се притеснявате дали касиерът или човекът зад Вас на касата ще гледат какви цифри въвеждате на ПОС терминала - просто плащате и готово.

ПИН-ът, разбира се, остава и може да го ползвате, aко пръстът Ви е мокър, например.

Не забравяйте да ни задавате въпроси и да ни следите тук и в социалните мрежи, за да сте сред първите разбрали за новостите във phyre.
Пишете ни на hi@phyreapp.com за всичко свързано с нас, което Ви вълнува.