В историята на човечеството редица големи мислители и откриватели са давали мило и драго да успеят да върнат времето назад. Въпреки грандиозните усилия в тази посока, обаче, все още нямаме достъп до машина на времето (поне ние не знаем за такава). Но да оставим теорията за относителността и проблемите на квантовата физика за малко настрана.


Еврика! Едно назад = две напред.

Задачата на нашия екип бе малко по-различна. Водени от желанието да сме полезни на своите потребители, потърсихме начин как хем да не се лишиш от някоя ценна за теб покупка, хем това да не тежи на баланса ти и да можеш да разполагаш със същата сума отново. 

Представи си, че отдавна мечтаеш за този фотоапарат, който е на намаление точно сега, и за нищо на света не би пропуснал офертата. Обаче до заплата ти остават няколко дни и тези пари ще ти трябват. Или пък толкова се влюбваш в онзи чифт обувки, че забравяш за езиковия курс, който чака да бъде платен, и ги купуваш импулсивно. А сега си представи, че фотоапаратът и обувките вече са твои, а сумата за тях магически се връща в баланса ти и можеш отново да разполагаш с нея (я за езиковия курс, я за някоя забравена битова сметка)! 

Така се роди и идеята за новата ни функционалност. С тази услуга връщаш времето с една трансакция назад, за да можеш още веднъж да се възползваш от сумата.


Как работи “машината на времето” във phyre?

С нашата услуга няма нужда да избираш между фотоапарата, обувките и курса. Можеш да ги платиш с phyre и да превърнеш някоя от тези покупки в кредит, който изплащаш изцяло съобразно твоите условия. Както е удобно за теб като месечна вноска и период на изплащане. 

Как да превърнеш трансакция в кредит?

В списъка с трансакциите в дигиталния си портфейл ще забележиш под някои от тях етикет “Върни парите си” - това са всички трансакции, които отговарят на условията за ползване на тази услуга. Просто докосни текста “Върни парите си” и от следващия екран с детайли можеш да направиш заявка за кредит на стойността на покупката. След успешно подадена заявка протича стандартната процедура по кандидатстване за кредит.


Какви трансакции можеш да превърнеш в кредит?

✔️ На стойност над 100 лв. 

✔️ Направени на ПОС терминал

✔️ Направени до 90 дни, преди да ползваш услугата


Какви трансакции не можеш да превърнеш в кредит?

❌ Трансакции към финансови институции

❌ Трансакции към кредитни компании

❌ Трансакции към брокери на ценни книжа 

❌ Трансакции към услуги за запознанства

❌ Трансакции за битови сметки

❌ Трансакции за хазартни игри


За тази функционалност важат всички останали условия, приложими за услугата Кредит.