Живеем в интересни времена. Изпратихме с облекчение 2019, която ни се стори объркваща, трансформираща и на моменти люта година. А вижте ни сега! 

Стоим си кротко по домовете и се опитваме да разберем екстремната ситуация, в която се оказа планетата. И докато големият свят се върти и държавите се опитват да възстановят поне малко баланса, то ние можем да се погрижим за своя микросвят.


Грижете се за себе си

Тези дни в онлайн пространството летят съвети из всички посоки - как да поддържаме ума в тонус; как да не се изпокараме, затворени вкъщи; как да свикнем с идеята, че домът ни е и офис. Да, четете книги, гледайте филми, обръщайте си повече внимание един на друг, смейте се, пийте топъл чай, запалете ароматна свещ - всичко това е есенциално, за да поддържаме духа си във форма. Но какво още можем да направим за своята сигурност и тази на близките?

Знаем, че повече от всякога имате нужда от гладко и навременно менажиране на своите финанси и се стараем всички услуги на дигиталния портфейл да бъдат безпроблемни. Екипът ни работи на пълни обороти дистанционно и сме на линия да помогнем във всеки момент.


Пазаруването: нови правила

Ясно е, че висенето в/пред магазина по опашки е противопоказно макар и на дистанция от 2 метра. За максимална сигурност в тези ситуации имаме няколко практични съвета за безопасно пазаруване.

💸 Пазарувайте по възможност от вкъщи онлайн с виртуалната phyre карта - така ще избегнете физически контакти в магазина и допир до кеш или ПОС терминали. За щастие все повече бизнеси се ориентират към онлайн доставки, така че нищо да не ви липсва в домакинството.

🛒 Ако онлайн магазините не смогват с доставките и все пак се наложи да посетите физически магазин, то ползвайте ръкавици за еднократна употреба и плащайте безконтактно само с телефон - така не докосвате портфейли, монети, банкноти или пластиките на картите за лоялност - с phyre всичко това е в телефона ви.

🛍️ При пазаруване с телефона не се налага да докосвате ПОС терминала, за да въведете своя ПИН код за суми над 50 лв.

📲 Избягвайте допир на телефона с ПОС терминала - вашето NFC устройство на телефона улавя сигнала с приближаване до терминала и няма нужда от никакво докосване.

🏡Не губете време в разглеждане на рафтовете в магазина - набележете си покупките вкъщи с помощта на онлайн офертите през phyre.

👪 Пращайте пари на приятели и роднини с P2P трансфери, за да спазите предписанията за социално дистанциране.

💳 Забравете излишните ходения до банков клон в този период и пращайте банкови преводи през phyre от вкъщи.

🛋️ Ако сте се сетили, че ви трябва физическа phyre карта, няма проблем - поръчайте си издаване или преиздаване на картата от комфорта на дивана, ще ви я доставим до дома.

⚠️ И не забравяйте да дезинфекцирате телефона си поне веднъж на ден с антибактериална кърпичка или спирт.


Грижете се и за другите


🕊️ Ако не можете да стоите у дома със скръстени ръце и се чудите как да помогнете на хора в нужда, имаме идея за вас: вече може да дарявате директно през phyre към Министерство на здравеопазването в помощ на медицинския персонал в борбата срещу COVID-19. Всичко за кампанията ще откриете тук.

🙏 Останете у дома, пазете себе си и възрастните си роднини и приятели, които са в рисковите групи. 


Ако имате предложения или идеи как можем да ви бъдем още по-полезни в дните на изолация, не се колебайте да ни пишете на support@phyreapp.com.


Бъдете здрави и спокойни!

#StayHome