Телефоните отдавна не са просто телефони. Всъщност, в днешни дни разговорите може би са едно от нещата, за които ги използваме най-малко и навярно е излишно да се ровим в статистиките, за да видим, че най-често посягаме към телефона, заради социалните мрежи. Тази статия, обаче не е за ролята на смартфоните в съвременния живот. Тя е за приложения, които използваме, за да направим живота си малко по-лесен. И това не са някакви случайни приложения, това са любимите приложения на екипа на phyre.

phyre

Няма как да не започнем с любимото на всички, приложението, което ни обединява, сплотява, събира всеки ден в един офис, и което самите ние създаваме - phyre!

И не само, че го създаваме, ами и обичаме да го използваме, и дори сме пристрастени. Oоо, ДА! Постоянно използваме телефоните си, за да плащаме с phyre, винаги си изпращаме пари за обяд с phyre и дори, ако някой се опита да плати с пари в брой получава странни погледи в офиса, но това почти не се случва. Познайте как събираме пари за подаръци, когато колега има рожден ден? Да, с phyre. Стига толкова за phyre, обаче, навярно вече си знаете достатъчно. Нека отговорим на любопитния въпрос: За какво друго използват телефоните си служителите на phyre.

Evernote

С повече от 200 милиона потребители, най-вероятно сте чували за  Evernote и дори използвате приложението. В случай, че не сте, то нека ви споменем, че както и самото име подсказва, Evernote е апликация за водене на бележки и се е превърнала в удобен дигитален бележник.

Evernote не е единствената апликация за водене на бележки, вече почти всички устройства имат вградена такава. Също така не е и единствената, която синхронизира бележките ви на всички устройства. Защо тогава QA и Marketing екипите на phyre толкова обичат Evernote? Най-якото е, че всичко в апа наподобява употребата на реални тетрадки, което помага донякъде на безнадеждните романтици да запазят  автентичното усещане да пишат на истинска хартия. В приложението може да създавате различни ‘’тетрадки’’, в които да водите бележки. Те могат да изглеждат по различен начин, да са скрити или публични и спокойно може да ги споделяте с колегите в work chat-a. Също така може да използвате тагове и най-различни опции за форматиране на текст, да добавяте снимки, гласови съобщения, да го синхронизирате с google drive, да пишете върху снимки, да създавате виртуални to-do списъци с истински checkbox, да си запазвате уеб страници и какво ли още не.

Сами разбирате, че освен романтици, потребителите на това приложение са хора с афинитет към продуктивността в работа и обичат да пишат. Някои даже си правят чернови за статиите в Evernote 🙂

Moovit

Do you like to moove it moove it?

Във phyre много обичаме да се движим и да пътуваме. Затова и Moovit  заедно с Google Maps са едно от любимите ни приложения. Ние като всички пътешественици понякога се губим, волно или неволно, в родината или в чужбината, а в такива случаи google maps определено помага, за да разберем къде сме. Moovit, пък помага да разберем как да стигнем от точка А до точка Б, използвайки градски транспорт. Това включва различни маршрути, прекачвания, смяна на видове транспорт и ходене пеша. Освен употребата на GPS уникалното при Мoovit е, че се базира на актуална информация набавена под формата на crowdsourcing от реални потребители.

IFTTT

Странно звучи?

Името идва от If this then that и може би не е учудващо, че IFTTT е едно от любимите приложения на нашия development екип. С негова помощ можете буквално да накарате приложенията в телефона си да си комуникират едно с друго и да автоматизирате куп процеси. Свържете календара си с работния чати и всеки път, когато сте в среща, статусът ви в чата ще бъде променян. Също така можете да синхронизирате съдържанието във всичките си профили в социалните мрежи и да филтрирате детайлно всички нотификации от новинарски медии, в случай, че следите важна тема.

Ако живеете в “умен дом”, буквално можете да използвате приложението, за да светнете лампите на доставчика на пица.

Mail and Slack

Все пак, както споменахме, обичаме да сме продуктивни, а продуктивността в работа  често е свързана с добра и бърза комуникация между екипите, особено когато става дума за разплащания и потребителите наистина разчитат на нас.

Във phyre си имаме правило - чиста поща, спокоен ум. Най-много мразим да си затлачваме мейлите и затова прилежно си ги преглеждаме и подреждаме! След мейлите идва и експресната комуникация - чат. За нея напоследък използваме Slack и смеем да твърдим, че сме щастливи с мобилното му приложение. Важно правило за съвестния phyre - slack потребител е той редовно да си обновява статуса, особено ако е трудно откриваем или зает с важна задача, както и да използва правилно всички опции за споменаване в каналите.

Надяваме се, че нашата класация ви е била полезна. Вече официално надникнахте зад кулисите на phyre и сте наясно с немалка част от нашето ежедневие. Ние се заемаме с работа, а вие ако все още не сте инсталирали phyre можете да го направите от тук. 

До скоро.