Long time no see. Завръщаме се с нова пролетна порция интервюта с бандата на phyre – днес те запознаваме с Добромир Димитров и Шарки! Добо е Partner Success Manager и отговаря за гладката комуникация с нашите партньори, за забавните шеги точно когато имаш нужда, както и за щедрата доза оптимизъм, когато си загубил мотивацията по пътя. Накратко, можеш спокойно да ни завиждаш за колега и приятел като Добо, а ние пък му завиждаме за Шарки...


Добре дошъл на гости в блога, Добо! Избери три думи, с които би описал личността си? Окей, ако ти дойде музата, може да са пет.

Селективно оптимистичен, планиран, леко смотан.

Разкажи ни с какво се занимава точно един Partner Success Manager? Малко звучи като между чука и наковалнята... 

Между чука и наковалнята звучи доста неприятно, а всъщност позицията е интересна с това, че е свързващо звено между партньорите ни и phyre, както и други замесени страни. Трябва да съм наясно с развитието на всички проекти, да координирам доста от нещата, които правим съвместно, да комуникирам активно с партньорите ни и да се старая да приоритизирам интересите им. И съответно трябва да полагам усилия да не ме набият колегите за досадните напомняния :D 


Кое е най-голямото предизвикателство в тази роля?


Да се уреди това всички участници по проектите ни да бъдат на една и съща страница и нещата да се случват възможно най-гладко. Една от целите ми е да задобрявам именно в тази посока.


Коя е любимата ти част от работата във phyre и какво ти носи най-голямо удовлетворение?

Харесват ми продуктите, които разработваме, и иновативността им, хъсът и начинът на работа, идеите. Удовлетворението идва от свършената работа в края на деня – като тук не визирам само индивидуално от мен, а и екипно. Наистина харесвам хората, с които имам възможността да работя на тази позиция.

А какво те вълнува извън работното поле? Как си почиваш и презареждаш?

Вълнува ме това да се откъсна от ежедневието по някакъв начин – дълга разходка, спорт, музика. А за почивката - определено обичам да се наспивам уикендите, останалото са стандартни неща като вечер с бордови игри със семейство или приятели, няколко дни извън София, 5 до 10 часа на безлюден плаж. 

Знаем, че не живееш сам… компания ти прави едно пресимпатично и мило същество. Малко е тромав, но пък компенсира с любвеобилност. Разкажи ни как Шарки се появи в живота ти?

Sharky се появи след години наред мания по бултериери. Той е един малък веселяк (или откачалник, зависи от интерпретацията). Случва се някой да го намери за страшно изглеждащ, а реално е точно обратното. Редовно изпада в безумна радост от най-малката форма на внимание, обожава хора, други кучета, котки, коне и… абе, като цяло обожава живота. :)

Нежни моменти от живота на Шарки.


В какво вярваш безусловно? Имаш ли нещо като фраза или крилата мисъл, която си напомняш и те връща в правия път, когато се отклониш?

Не съм фен на крилатите фрази. Вярвам безусловно, че човек трябва да намира хумористична страна и в най-неприятните ситуации. Ако няма как да стане по-зле, поне да се посмеем.

Какво би казал на 20-годишния Добо, ако можеше да му предадеш някой урок по мъдрост сега? Може би си твърде млад за този въпрос, но все пак ще рискувам да го задам. :)

Никакви съвети, за да не ги послуша и да не попадне тук и сега! Всеки си учи необходимото с времето, непоискан акъл и мъдрост цял живот получаваме така или иначе.

Това не е меме от интернет, това е Шарки!


Какви качества са необходими, за да бъдеш успешен комуникатор? 

Да попиваш добрия подход от правилните хора, да си проверяваш/познаваш източниците, да умееш да слушаш, да усещаш хората, да си винаги наясно, че не всички страни разполагат с еднаква информация, и ако не помниш, да си записваш.

Можеш ли да споделиш няколко любими четива или места в интернет, които те вдъхновяват?

Добре де, 20-годишният Добо да чете повече може би…
Харесвам фентъзи романи, например на Mark Lawrence. Понякога захващам да чета тотално “случайни” теми като генетика или история, като от тези книги седмица по-късно помня (о, изненада!) почти нищо конкретно.

Снимки: личен архив