Щастливи сме да обявим официално партньорството си с Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) и заедно да впрегнем сили в подкрепа на децата. Ние във phyre твърдо вярваме, че всяко дете в България и по света има правото да расте в сигурна среда и да получава нужните грижи и любов.

Вярваме също така, че дарителството трябва да бъде насърчавано по всички възможни начини. Историята на България ясно ни показва, че едни от най-големите дела са извършени благодарение на добрата воля на българите. Нужно е само да си спомним, че храм-паметникът Александър Невски е построен със средства на хиляди българи, а Софийският университет − с даренията на братята Христо и Евлоги Георгиеви. Примерите са много. Важно е също да се отбележи, че чрез различни кампании през последните години бяха събрани и милиони левове за деца в нужда.

phyre е дигитален портфейл, с който всички ние извършваме ежедневните си разплащания −- пазаруваме или разменяме лесно пари с приятели. Нашата основна цел в това партньорство е да популяризираме дарителството сред потребителите си и да го превърнем във важна част от финансовата ни култура.

Подкрепете каузите на УНИЦЕФ чрез phyre още сега!

Всички phyre потребители имат възможност да дарят сума по свой избор много бързо и лесно! Нужно е единствено да натиснете бутона “Send” (Изпрати, ако използвате български), да откриете UNICEF в листа с контактите си и да въведете сумата, която желаете да дарите.

В следващите месеци phyre и УНИЦЕФ ще продължат да работят активно заедно, за да Ви предоставим  още възможности и улеснени процеси за дарения.

За какво се използват дарените средства?

УНИЦЕФ е междуправителствена организация, която е част от системата на Организацията на обединените нации. Фондът има за цел да популяризира и отстоява правата на децата в над 190 страни и територии в целия свят.

УНИЦЕФ и правителството на Република България работят съвместно по национална програма за сътрудничество, която включва няколко основни компонента, в това число: ранно детско развитие и система за публична грижа за деца; приобщаващо предучилищно и училищно образование; превенция на насилието,,защита на жертвите и достъп до правосъдие за всички деца.

През месец октомври Детският фонд на ООН и МОН стартираха съвместна кампания срещу насилието в училище. С нейна помощ ще  бъде разработена и приложена цялостна програма за превенция и ефективно справяне с тормоза и насилието в училище. Програмата ще бъде изпълнена в рамките на три години, съвместно с Министерството на образованието и науката, като първоначално ще бъде приложена в няколко училища в България, а дългосрочната цел на проекта е тя да обхване цялата страна.

Всеки потребител, който е дарил средства на УНИЦЕФ чрез phyre, има право да получи сертификат за дарение от организацията. Пишете ни на support@phyreapp.com и ще се радваме да Ви съдействаме!