„Да си студент е айляк”, казват всички… „Да си студент е ужасно”, казва портфейлът ти. В случая и двете страни са прави.

Както знаем, за повечето студенти, следването е свързано с това да се изнесат от вкъщи и да станат истински самостоятелни. Тази самостоятелност обаче идва с „бремето“ наречено следене на финанси, бюджетиране или иначе казано да се опитваме да накараме парите ни да стигнат до следващият превод от нашите или дългоочакваната заплата.


След като се платят всички консумативи като наем, сметки и вероятно банкови такси, на много от нас дори не ни идва на ум да си мислим за „спестяване“.
Въпреки, че „пестене“ само по себе си звучи леко плашещо, то не е никак болезнено, не изисква огромни жертви, а може да бъде и доста забавно.


Именно това искаме да ви покажем с тази статия.

Въпреки, че имаме желание да ви дадем всичко, от което се нуждаете - дори повече, знаем, че това е невъзможно. Затова ще ви споделим няколко лично изпробвани идеи за планиране на разходи, които смятаме че ще бъдат полезни за Вас.

Всички сме имали периоди, в които сме се опитвали да управляваме парите си по най-добрият начин. Някои успешни, други не до там. Ако някога сте опитвали, но без успех, то тази статия е за Вас - ще има и изненада за тези от Вас, които прочетат статията до край ;)


И така,
Нека видим как точно да успеем хем да хапнем, хем да пийнем, да си платим сметките,но пък да останат и за дискотека.

Поставяне на реалистичен месечен бюджет

Бюджетирането може да е предизвикателство, но е нужно да се направи за да имаме идея към какво да се насочим - нещо като цел. След като оставим на страна най-належащите разходи като сметки, заеми, транспорт и други - идва време за пазара.

Тук на помощ идва phyre.

Знаем, че пазаруването е неизбежна част от нашият живот, особено за хранителни стоки, защото все пак “храната прави борбата”. Също така, сме запознати, че понякога в бързината си, купуваме стоки, които бихме могли да намерим на по-изгодни цени. За това с phyre можете да преглеждате всички нови оферти и отстъпки от всеки един хранителен магазин, и да откриете лесно и бързо най-добрите оферти. Няма шанс да пропуснете някоя оферта, защото всичко във phyre се обновява спрямо новоизлезлите каталози на всеизвестни вериги в страната. Най-хубавото е, че не говорим само за хранителни стоки. Тази опция на приложението помага да направите предварителен план за покупки и да не харчите пари за неща, които не са Ви нужни в момента. Така всъщност спестявате, докато пазарувате. Още по-хубавото е, че така хем ще сте сити, хем може да идете на бар и да се забавлявате до сутринта.

Карти за отстъпки/ лоялност

В днешно време много от известните у нас вериги магазини имат така наречените карти за лоялност. Знаем, че понякога е доста досадно да се ровим за тях в портфейлите. phyre Ви позволява да дигитализирате всичките си карти за отстъпки и да ги използвате директно от телефона си. Така ще освободите място в портфейла си, а картите винаги ще ви бъдат под ръка - на един клик разстояние. Както споменахме по-горе - сити и готови за парти със спестените от пазара пари.

Използвайте списък за пазаруване

След като сте разгледали офертите в избраните от Вас магазини и сте качили картите си за отстъпки в приложението е време да си направите списък за нещата, които са Ви най-необходими. Това е прекрасен начин да сте фокусирани когато пазарувате и да избягвате импулсивните покупки на стоки, които ще навредят на определеният Ви за деня бюджет.

Получаване и превод на пари без такси

Когато някой ти прати пари, чувството е прекрасно, особено когато наистина имаш нуждата от тях. Това, което е разочароващо е когато ти вземат “такса превод” и чакаш цял ден, за да получиш парите си.
Точно заради това, получаването и изпращането на пари с phyre става мигновено и без никакви скрити такси. Време е да спреш да разхождаш родителите си до банката, до офиса на куриерската служба или до пощата. Сега те могат да ти изпратят пари за секунди, директно от телефона си.

Следене на разходи в реално време

Следенето на ежедневни разходи е съвсем възможно и може да бъде дори лесно и приятно. С phyre, всяка транзакция, която извършите, се появява веднага в историята на плащанията в приложението, а освен това получавате и безплатни мигновени известия за нея. Това е лесен и удобен начин да следите разходите си в реално времеи шансът да похарчите повече отколкото искате е по-малък.

Премахнете ненужните такси  

Както сме споменавали в предишни публикации, има начин да се отървете от някои ненужни такси - например тези при теглене на пари от банкомат. Избягвайте да теглите малки суми от банкомати, защото те винаги се облагат с такса. По-добра алтернатива, от това да носите големи суми пари - кеш у Вас, биха били безконтактните плащания с телефон или директни плащания с карта.

Ако успеете да приложите някои, а защо не всички от тези съвети, сме сигурни, че ще успеете да изпълните крайната си цел и да хванете юздите на финансите си успешно. Заслужава си, гарантираме Ви ;)


Обещаната изненада

Ако все още не сте инсталирали phyre, свалете го сега, въведете промо код “SPESTI” и вземете бонус от 2 лв. за нови потребители.