Кое според Вас е едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени, когато определяме месечния си бюджет?
Ами… спазването му.

А как по-лесно да се вместим в бюджета за месеца?
Лесно, намаляване на месечните разходи, като за начало. Дори малките ежедневни харчения, които ни се струват незначителни, всъщност биха могли да представляват огромен разход за определения от нас месечен бюджет. 

Много хора, които спестяват успешно, намаляват до минимум разходите, които не са належащи и са лесни за изключване.

По-долу сме описали 4 интересни начина, които са лесни за изпълнение и със сигурност биха помогнали с контролирането на месечния Ви бюджет.

1. Изключвайте електрическите си уреди директно от контакта
Можете да намалите разходите си за електричество с до 5%, ако изключвате уредите от контакта, когато не ги използвате. Някои уреди, особено по-стари модели телевизори, перални и т.н. консумират малко количество енергия, дори когато са изключени. Тази енергия се насъбира и в зависимост от това колко уреди имаме у дома, сметката ни нараства без дори да сме ги използвали. 

2. Имате собствен автомобил?
Ако имате собствен автомобил или карате често, следете за правилното налягане на гумите си. При леко повишено налягане на гумите на автомобила Ви, не повече от 0,2 бара, средният разход на гориво се подобрява с цял 1%. Съветът ни е да проверявате налягането на гумите при всяко второ зареждане с гориво, и ако е необходимо, го регулирайте.
Ако сте шофьори, с помощта на phyre, можете да използвате дигитализираните си карти за лоялност, с които да се възползвате от отстъпки при закупуване на горива от различни бензиностанции!


3. Пазарувайте и гответе любимите си ястия, вместо да хапвате навън.
phyre Ви дава възможността да пестите, дори когато пазарувате. В приложението може да откриете най-добрите седмични оферти на голям брой известни магазани и супермаркети. Не ги пропускайте, наистина прави пазаруването по-бързо, лесно и най-вече икономично. Разглеждайки офертите предварително, Вие може лесно да направите списък с точните неща, които са Ви нужни, без да харчите излишно.

4. Продавайте вещи, които вече не използвате
Поровете се в гардеробите и пристите* си .. със сигурност ще откриете неща, които вече са Ви ненужни и такива, които дори не сте обличали. Ако вместо да изхвърлите, Вие продадете тези ненужни за Вас вещи, може да използвате получените пари, за да покриете част от сметките си или просто да ги спестите.
С phyre можете да получите безплатен и мигновен паричен превод, както и да използвате QR код опцията за да получите желаната от Вас сума за дрехата или вещите, които сте продали.

Всички от изброените по-горе хитрини биха могли да допринесат за благото на Вашия месечен бюджет, а също така с най-новата функция на phyre, ще може да следите разходите си по категории и на човешки език.
Какво по-хубаво? Както се казва “капка по капка, вир става”.

*тип легло