Нека си представим за миг, че в момента обядваме в ресторант.

Всеки собственик на ресторант знае, че когато приготвяш добра храна, която сервираш сам и старателно обгрижваш клиентите, шансът да се върнат при теб и да те препоръчат на приятели е голям.

Да си представим, обаче че храната е вкусна, собственикът се грижи добре за клиентите, но третира персонала зле. Плаща им малко и често си позволява да им повишава тон. Въпрос на време е ресторантът да затвори. Въпрос на време е персоналът да започне да си върши работата през пръсти и да се отнася лошо с клиентите.

Недоволни служители = недоволни клиенти.

За да е доволен и мотивиран, човек трябва да вярва в мисията на компанията, да вижда прекия резултат от своите действия и да е интегриран с ценностите на компанията.

Константин Джелебов, CEO @phyre

За phyre това е разковничето. С тази идеология нашият customer support екип реализира средно време за първи отговор към клиент по чат или e-mail под 12 мин. за Януари месец 2019-та.
Получаваме много запитвания денонощно, отговаряме на всички!
Екипът ни е сплотен, всеки управлява времето си сам и успява да отговори бързо.

Отделът ни за обслужване на клиенти е малък, само че има важна мисия и хората в екипа знаят колко е ценен трудът им за развитието, растежа и пазарното позициониране на компанията.

Най-важната част за всеки, който иска да работи в сферата на Customer satisfaction е хем да подхожда максимално професионално и компетентно, хем да е възможно най-емпатичен към клиента. Ако не те интересува какъв е проблемът на потребителя и си тук само, за да изкараш няколко часа на работа и да вземеш заплата - няма как да си добър в Customer support-а.

Валентин Иванов, Community Manager @phyre


Идеология на грижата

По време на последния тиймбилдинг на phyre се появи технически проблем при един от нашите партньори и заради това част от новорегистриралите се потребители не получаваха SMS-и за активация на приложението. Минути след като разбрахме за проблема, екипът ни вече беше окупирал няколко маси в хотела, в който бяхме отседнали. Докато програмистите сътрудничиха на партньора ни за отстраняване на проблема, останалите звъняха на всички засегнати потребители, за да се погрижат, че профилите им ще бъдат успешно активирани.

Защото клиентът е над всичко - без значение дали е събота, неделя, или сме на тиймбилдинг.

Когато има някакъв проблем, ние проактивно търсим хората и не чакаме те да се свържат с нас.
Може би "традиционните финансови институции" са свикнали клиентите им да се свързват с тях, след като се сблъскат със затруднение. phyre е нетрадиционна fintech компания и когато знаем, че има проблем, първи се свързваме с потребителя. При нас няма бюрокрация, работим, докато не разрешим проблема, непрестанно.

Благодарение на добрата връзка с потребителите, разработваме приоритетно функционалностите, които са пожелани от най-много хора.
Затова, наистина можем да кажем, че нашите потребители, тези които вече използват phyre, са тези които определят неговото развитие и за нас е ценно да ги задържим.
Затова не забравяйте да ни пишете, винаги когато искате да споделите градивна критика или имате идея как да направим phyre по-добро приложение.

Правим го, защото ни пука

Това е самата истина.
Това е нашата идеология.
Това е причината да правим всичко това.

Това е нашият начин.

Истината е, че всичко това нямаше да е факт без вас. Без теб. (ако може за момент да минем на “Ти”)
Благодарим ти! Ще продължаваме да се грижим.
Защото това е суперсилата на Финтех компаниите.
Защото ни пука!